horoskop na september 2023

September prináša zrýchlené tempo života. Pocítime rezkosť, živosť diania a veci, na ktorých sme pracovali počas spomalených dvoch prázdninových mesiacov, zrazu nadobudnú svoj želaný tvar a zapadnú do mozaiky. Za spomaleným životným tempom stáli retrográdne planéty. Sedem z ôsmych planét, ktoré berie klasická astrológia do úvahy, cúvali.

Venuša, planéta krásy, harmónie a drobných radostí života, začne svoj priamy pohyb 3. septembra a Merkúr, planéta komunikácie, dopravy a zmlúv 15. septembra. Sú to osobné planéty, a tie všetci pociťujeme najviac aj spolu s Marsom. Ten je vo vynikajúcej forme a celý september bude putovať znamením Váh.

Citový život a nové vzťahy

Venuša nám od 3. septembra opäť začne prinášať svoje dary a podporu pre nové vzťahy a známosti. Jej plná podpora bude v DNA vzťahu, a teda citová náklonnosť a vrelosť by sa zo vzťahu nemala vytratiť. Je to taktiež vhodný čas na prehĺbenie trvalého vzťahu ako aj zmenu vizáže či nového strihu vlasov. Venuša sa taktiež spája s profitom, hlavne v oblasti produktov pre ženy..

Naše aktívne vstupy do života

Mars, planéta energie a aktivity, putuje Váhami, kde prináša aktivitu zameranú do spoločnosti, na priateľstvá a kamarátstva. Naše činy nemusia byť až také odvážne, ale skôr podfarbené citom a vyváženejšie. Záležať si dáme na tom, aby všetko harmonicky fungovalo. Svoju osobnú vôľu môžeme skôr presadzovať diplomaticky než povelmi a rozkazmi. Diplomaciou jednoznačne ďalej zájdeme. Ak tranzitujúci Mars do osobného horoskopu vytvára napäťové väzby, možné sú konfrontácie spojené so zmluvami a právnymi záležitosťami. Podľa toho, v akom dome osobného horoskopu sa tranzitujúci Mars nachádza, tam smeruje vaša energia buď podporená alebo skúšaná v závislosti od väzieb s inými planétami.

Dôležité podpisy zmlúv a podnikanie nových zmien

Merkúr, planéta komunikácie, dopravy a prepravy, začne svoj pohyb vpred 15. septembra, čo je dobrá správa pre všetkých, čo sa chystajú na zásadné zmeny, podpisy dôležitých zmlúv a kľúčové rozhovory. Priamy pohyb Merkúra nám bude nápomocný pri všetkých uvedených aktivitách. Odporúča sa nechanie odstupu aspoň 4 dní, aby sa takpovediac vyčistil vzduch od dňa otáčkového, ktorý mení kvalitu času. Predstavme si obrovskú loď, ktorá uprostred oceánu zastaví a ide sa otočiť. Vynaloží obrovskú energiu na tento opačný pohyb a potrebuje istý čas na vydanie sa dopredu.

15. septembra nastáva aj veľmi harmonický Nov Luny. Na nebi sa vytvorí takzvaný veľký trigon, kde Luna so Slnkom vytvorí harmonický aspekt s Jupiterom a Uránom v Býkovi ako aj Plutom v Kozorožcovi. Trigon je ten najharmonickejšie aspekt, v akom planéty môžu navzájom stáť. Urán prinesie príležitosti, Jupiter štedrosť a Pluto požehnanie zo strany vplyvných ľudí. Podľa to, aké domy vášho osobného horoskopu budú týmto trigonom obdarené, tam ležia vaše zlaté nugety na iniciovanie vecí a nové začiatky. Oplatí sa kontaktovať vášho osobného astrológa a sním prekonzultovať váš osobný horoskop a možnosti.

Spln Luny v znamení Barana prinesie 29. septembra skompletizovanie a uzavretie významného projektu, ktorý sme započali už na konci Marca, počas Novu Luny v Baranovi.

Rovnodennosť

Významnou udalosťou na hviezdnom nebi v septembri je jesenná rovnodennosť, kedy sa Slnko dostane na nultý stupeň znamenia Váh. Na Slovensku rovnodennosť nastáva 23. septembra o 7h 54 minúte (počítané pre hlavné mesto Bratislava) a horoskop zostavený pre tento okamžik podfarbí dianie na nasledujúce tri mesiace.

Ascendent tohto horoskopu sa nachádza vo Váhach, čo vytvára príležitosť pre prirodzenú diplomaciu a harmóniu v jednaniach osobných a spoločenských. Viaceré planéty sú zapojené do harmonického rozhovoru. Urán v Býkovi môže prispieť nečakanými príjemnými správami v oblasti ekonomiky. Vďaka trigonu Merkúra a Jupitera, príjemná komunikácia, dobroprajnosť a ústretovosť budú nosnými princípmi tohto obdobia so schopnosťou vidieť ciele a formulovať vízie a nový smer.

September prináša novú dynamiku do našich dní. Užite ju so všetkým, čo ponúka.

Pre zistenie, ako aktuálne pohyby planét ovplyvňujú váš osobný horoskop, by stálo za to konzultovať astrológa.