horoskop na Január 2024

Január je ideálnym časom na nové plány a začiatky. Hneď na začiatku, 2. januára, sa Merkúr, planéta myslenia, komunikácie, obchodu a dopravy začne pohybovať dopredu a dá nám svoju plnú podporu. Taktiež Mars, planéta našej fyzickej a psychickej energie, vstúpi 5. januára do Kozorožca, kde sa Mars cíti veľmi dobre, je tam extra silný a výkonný. Slnko v Kozorožcovi podporí našu húževnatosť, nezdolnosť a sústredenosť na konkrétne ciele. Do tejto konverzácie vstúpi 9. a 10. januára aj Saturn, ktorý vytvorí takzvaný sextil na Mars a prinesie stabilitu.

Je potrebné zmieniť, že 8. – 9. januára sa Merkúr ocitne v napäťovej väzbe na Neptúna, čo nám môže priniesť nový a transformujúci pohľad na situáciu alebo vzťah.

Veľmi priaznivý Nov Luny v Kozorožcovi nastáva 11. januára. Pluto v konjunkcii s Lunou nám dodá sebaistotu a silu. Urán podporí Slnko aj Lunu a môže priniesť potešujúce správy. Saturn v harmonickej väzbe na Jupitera umožní zhmotnenie našich snov vďaka dôkladnému plánovaniu. Saturn má rád štruktúru, dôkladne premyslené, realisticky naplánované veci a tento prístup nám umožní uvidieť plody našich snažení a práce. Neptún podporí tých, čo pracujú v oblasti umenia trigonom na Slnko. Jupiter v Rybách harmonicky komunikuje s Marsom v Kozorožcovi, vytvárajú tzv. trigon. Mars nám dodá energiu pre naše aktivity a Jupiter nám ich pomôže dosiahnuť a môže priniesť aj profit.

Slnko vstupuje do znamenia Vodnára 20. januára a rovnako aj Pluto, kde zostane až do 19. januára 2044 s malou prestávkou od 1. septembra do 19. novembra, kedy sa vráti do Kozorožca. Naposledy bolo Pluto vo Vodnárovi v rokoch 1777 až 1797, bol to čas Americkej a Francúzskej revolúcie.

Pluto je planétou transformácie. Zmena prebieha iným smerom pri pôsobení v Kozorožcovi a vo Vodnárovi. Kozorožec vytvára zmenu zhora dolu. Je to štruktúra veľkých korporácií, kde vedenie spúšťa zmeny a tie sa dotknú všetkých pod nimi. Vodnár prináša zmenu zdola nahor. Obyčajní ľudia sú tí, ktorí iniciujú zmenu, nie vedenie. Inými slovami, pocit doby nie je daný vedením či hlavou organizácie, ale slová radového občana majú zrazu silnejšiu váhu.

Pluto je nesmierne vplyvná planéta, svojím pomalým pohybom prechádza najdlhšie jedným domom horoskopu. Má silný a dominantný efekt. Pluto je planéta transformácie a regenerácie.

Pluto vo Vodnárovi sa pokúsi o rozšírenie Internetu a digitálnych technológií do ešte širších oblastí života. Presah a dosah Internetu nadobudne značné rozmery a táto masívna zmena sa pravdepodobne udeje prudko a svižne.

Keď hovoríme o rozšírení digitálnych výdobytkov techniky, na mieste je zamyslenie, či tieto síce užitočné prostriedky sú nevyhnutnou súčasťou vybavenia škôl a vyučovacieho procesu už od toho najútlejšieho veku detí? Kde je tá hranica, kedy slúžia a kedy ešte môžu veľmi účinne odpojiť dieťa od seba samého, kedy kreativita, prirodzená túžba skúmať a poznať je pohltená technikou?

Je známe a má to svoje opodstatnenie, prečo Bill Gates, zakladateľ Microsoftu nedal svojim deťom do ruky mobilný telefón do ich 14 rokov. Vo svojom rozhovore uviedol, že doma majú svoj limit aj na čas s obrazovkou. Rovnako aj Steve Jobs, hoci vynašiel iPod, nedovolil svojim deťom iPod používať. Títo poprední lídri technologického sveta ako aj ďalší, umožnili svojim deťom študovať na Walfdorských školách, ktoré kladú dôraz na tvorivosť a deti sa tam namiesto programovania učia umeniu spolupráce a vzájomného rešpektu v prírodnom prostredí.

Vodnár patrí medzi vzdušné znamenia spolu s Blížencami a Váhami, všetky sú kreatívne, a Vodnár smeruje svojho génia do vedy, matematiky, inžinierstva, bio-medicíny, do výskumu Vesmíru, digitálneho sveta a prieskumu všetkých málo prebádaných vecí.

25. januára nastáva Spln Luny v Levovi a môže priniesť pocity nadmernej sebadôvery. Ak sa pridržíme známeho úslovia “všetko s mierou”, určite nič nepokazíme. Spln Luny cítime dva dni pred a dva dni po, tak svojím prístupom “menej je viac” môžeme užiť všetky ďalšie dobrodenia, ktoré nám ponúka. Je to čas na návštevu koncertu, divadla, baletu, masáže alebo naplánovanie aktivity s deťmi. Merkúr putuje v tesnej blízkosti s Marsom v Kozorožcovi a umožní nám predviesť náš intelekt v diskusiách a prezentáciách. Venuša bude ožiarená Jupiterom pod harmonickým trigonom, čo je dobrá správa pre všetky otázky týkajúce sa peňazí a lásky. Saturn bude k Venuši tiež priaznivo naklonený pod tzv. sextilom, a my tak máme možnosť nájsť svoj poklad medzi starými vecami či v antikvariáte.

Urán bude v závere januára v tej najharmonickejšej väzbe, aká je len možná voči Merkúru a Marsu. Nečakané dobré správy či spontánna cesta sú pravdepodobné. Je to skvelý čas na realizáciu svojich nápadov, aj tých, čo vyžadujú mierny risk. Hviezdy sú nám priaznivo naklonené.