Horoskop na február

Prvé dni februára sú ako stvorené pre kreatívne projekty, spirituálnu prácu alebo pomoc druhým v núdzi. Vďaka harmonickej väzbe – tzv. sextilu medzi Merkúrom v Kozorožcovi a Neptúnom v Rybách bude našou prirodzenou schopnosťou vnímať potreby druhých. Univerzum poskytne plnú podporu pre písanie rodinnej kroniky, spomienok, zdokumentovanie príbehov a zážitkov pre ďalšie generácie. Je to jedna z najhodnotnejších vecí spolu s fotografiami a knižnicou, ktorú môžeme zanechať pre svojich potomkov.

V nasledujúcich dňoch sa budú planéty presúvať zo zemského Kozorožca zameraného na výsledok práce do vzdušného Vodnára. Originalita, nezávislosť a priateľskosť Vodnára sa premietne do každodenného života vďaka pozícii Slnka, Merkúra, Venuše, Marsa a Pluta. Päť z desiatich telies, ktoré klasická astrológia berie do úvahy sa bude nachádzať v tomto vzdušnom intelektuálnom mužskom znamení.

Slnko s Plutom vstúpilo do Vodnára 20. januára, Merkúr – planéta myslenia a komunikácie sa k nim pridá 4. februára, Mars – planéta energie a aktivity 12. januára a Venuša 16. januára. Nakoľko sú to planéty najbližšie k zemi, ich  účinok pocítime všetci a rýchlo. Pluto pobudne vo Vodnárovi najbližších 20 rokov, a tak jeho transformácia bude pomalá, ale dôkladná. Viac o vplyve Pluta v znamení Vodnára nájdete v našom článku k roku 2024.

Nov Luny vo Vodnárovi nastane 10. februára a Urán bude v silne napäťovej väzbe na Slnko ako aj Lunu. Urán je planétou nečakaných prekvapení a rád sa postará o dramatické situácie. Uranské správy prichádzajú z miesta, o ktorom sme netušili, že môže byť citlivé. Drobnohľadu podrobí vzťahy a situácie. Je to čas sa pripútať a s vedomím možných prekvapivých momentov nahliadať na všetky situácie.

Pre tých, čo slávia Deň sv. Valentína 14. februára, Jupiter s Lunou tesne vedľa seba v zmyselnom znamení Býka, sa postarajú o pôžitky a Saturn prispeje svojou stabilitou a vytrvaním v čase.  Pre lásku stvorený je aj 21. a 22. február, kedy Mars s Venušou sú tesne vedľa seba, v tzv. konjunkcii a zvýraznia šarm a charizmu. Úlohou tejto  kombinácie Venuše a Marsa je zapáliť iskru lásky.

Víkend 16. – 18. februára nie je vhodný na cestovanie, podpisovanie zmlúv či odsúhlasovanie zásadných rozhodnutí. Merkúr, planéta dopravy a komunikácie sa ocitne v napäťovej väzbe s Uránom, planétou nečakaných zmien.

Spln Luny v Panne nastane 25. februára a môže pripraviť pochmúrnejšiu klímu, nakoľko Saturn v tesnej blízkosti Slnka bude v opozícii na Lunu a Merkúra. Jupiter ponúkne riešenie v 11. hodine, nakoľko sa bude nachádzať v harmonickom trigone na Slnko ako aj Lunu.

Záver februára sa javí plný entuziazmu a skvelých nápadov so schopnosťou skvelého sústredenia a komunikácie. Slnko, Merkúr a Saturn sa budú nachádzať v tesnej blízkosti v znamení Rýb.

Tohoročný február má 29 dní. Tradícia vraví, že je to príležitosť pre dámy požiadať svojho vyvoleného o ruku. Toto je váš deň, dámy.

Vďaka harmonickému sextilu Jupitera a Slnka, je to vynikajúci deň na podpisy zmlúv, dohovorov, dohody ako aj prezentácie všetkého druhu.