Horoskop na Marec 2024

Marec je k nám láskavý a väčšina planét nám dá podporu pre všetky naše aktivity.

Začína po tom, čo nám február nadelil darček jedného dňa navyše. Ako ste prijali a využili túto nádielku jedného bonusového dňa v tomto roku, v našom živote? Merkúr viedol harmonický rozhovor s Jupiterom a umožnil zažiariť všetkým typom komunikácie. Do harmonického rozhovoru vstupuje aj Slnko hneď na začiatku marca a naši nadriadení nám môžu ponúknuť pomocnú ruku, keď o to požiadame.

Prvý marcový víkend sa Venuša – planéta harmónie a lásky ocitne v napätí s Uránom – planétou prekvapení a náhlych zmien. Touto cestou nám Univerzum pripomína, že cesta opravdivej lásky nemusí byť vždy hladká, ale je to len dočasný stav. Aj toto pominie, ako všetko, je to prirodzenosť všetkých vecí tohto sveta.

Nov Luny v Rybách nastáva 10. marca. Je to priaznivý nov, naše umelecké nápady a myšlienky dostávajú zelenú. Merkúr, planéta komunikácie bude v harmonickej väzbe, tzv. sextile na Pluto a je možné, že sa nám podarí odkryť nejaké tajomstvo. Je to veľmi vhodný čas na hlbšie skúmania a bádania.

Spln Luny vo Váhach 25. marca je zároveň aj prvé zatmenie tohto roku. Má silu troch splnov a prináša kulmináciu udalostí. Každý pocíti toto zatmenie v oblasti života, ktorá sa spája s domom v osobnom horoskope, kde sa znamenie Váh nachádza. Ak je to váš narodeninový deň, vstupujete do významného narodeninového roku svojho života, ktorý budete pamätať.

Neptún, planéta mystikov a umelcov sa nachádza v tesnej väzbe na Slnko počas Novu a v opozícii na Lunu počas Splnu. Vystupuje prominentne počas marca a jeho úlohou je skresľovať realitu a zahaľovať fakty. Je nevyhnutné si uvedomiť, kde pracujeme s našimi domnienkami a úsudkami a kde s faktami. Neptún môže vytvárať situácie, kde nášmu potenciálnemu partnerovi prisúdime kvality, ktoré neobnáša, ale náš optimistický pohľad ich vidí. Neptúnove zahmlievanie reality sa môže prejaviť aj v akejkoľvek inej oblasti. Ak sa chystáte na nákup veľkých vecí, urobte dôkladný prieskum trhu a istite sa, že produkt je presne ten, čo potrebujete. Rovnako, ak máte zdravotný problém a uprednostníte alternatívnu medicínu, vždy sa doporučí mať aj pohľad tradičnej medicíny. Na základe faktov sa môžeme rozhodnúť pre formu liečby, ktorá s nami najviac rezonuje. Tento prístup je nesmierne dôležitý pre všetkých, a hlavne pre tých so Slnkom v Rybách, kde práve Saturn putuje 2,5 roka a vyžaduje dôslednosť, precíznosť, štruktúru a prácu podloženú faktami. Saturn je tvrdý učiteľ, prináša do života stabilitu, ak s ním spolupracujeme, a ak jeho lekcie zvládneme, po svojom odchode zanechá darček ako poďakovanie za čas svojho učiteľovania.

Mars a Venuša, kozmickí milenci sa budú pohybovať tesne jeden vedľa druhého, čo je výborná správa pre partnerské vzťahy. Venuša vstúpi do Rýb 11. marca a Mars 22. marca.

Na konci marca pocítime spomalenie, nakoľko Merkúr, planéta komunikácie a dopravy bude retrográdna od 1. apríla do 25. apríla.

V marci začína aj nový rok. Slnko vstupuje do znamenia Barana 20. marca 4:06 SEČ a horoskop zostavený pre tento moment, podfarbí dianie pre celý nasledujúci 12 mesačný cyklus. V tento deň nastáva jedinečný aspekt roku 2024, kedy Jupiter bude v tesnej väzbe, konjunkcii s Uránom v znamení Býka. Nečakaná ponuka, príležitosť alebo prelom nás môže nesmierne potešiť a umožniť nové nasmerovanie. Tento aspekt sa opätovne zopakuje až v roku 2037.